Blackjack Regels

Ben je benieuwd naar de blackjack spelregels, of wil je die even opfrissen omdat je het spel al een tijdje niet meer gespeeld hebt? Wij helpen je graag met het onderstaande overzicht, waarin de diverse regels van het spel beschreven staan. De blackjack spelregels zitten gelukkig op een heel eenvoudige manier in elkaar en zorgen er op die manier voor dat je het spel snel onder de knie hebt.

Zorg er in ieder geval voor dat je het doel van high limit blackjack goed voor ogen houdt en dat je de waarde van de kaarten gebruikt om hier uiteindelijk te komen. We vertellen je meer over het verloop van het blackjack spel en leggen je natuurlijk de opties als ‘dubbelen’ en ‘splitsen’ uit. Verder kun je er binnen de blackjack spelregels voor kiezen om te ‘verzekeren’, maar dat is lang niet altijd een goede optie. Aan de hand van de blackjack spelregels zorg je ervoor dat je het spel op een goede manier kunt spelen en je de kans op winst zo groot mogelijk maakt.

Doel van blackjack

Het doel van blackjack is het bereiken van 21 punten. Dit doe je door de kaarten te verzamelen die samen optellen tot dit puntenaantal. Let er daarbij op dat je in ieder geval niet boven de 21 punten uitkomt, aangezien je in dat geval sowieso verloren hebt van de dealer. Het is wat dat betreft de kunst om het aantal punten gestaag op te laten lopen, maar op tijd te stoppen. Wanneer je erin slaagt om precies 21 punten te verzamelen haal je ‘blackjack’ en win je het spel op een prachtige manier van de dealer. Aan de andere kant is het ook mogelijk om van de dealer te winnen wanneer je geen 21 punten hebt verzameld. Het gaat er uiteindelijk namelijk om dat je de dealer verslaat, door een puntenaantal te verzamelen dat hoger is dan het aantal punten van de dealer.

Waarde van de kaarten

Het is van belang om de waarde van de kaarten goed te kennen, aangezien je er op die manier voor zorgt dat je de blackjack spelregels goed kunt inzetten. In principe hebben alle kaarten de waarde die er op de kaart vermeld staat. Dit geldt voor de 2 tot en met de 10. De boer, vrouw en heer zijn vervolgens ook 10 punten waard. Het aas is een wat typische kaart, aangezien je die op twee verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt het aas binnen de blackjack spelregels inzetten ter waarde van 1 punt, maar je mag de kaart ook gebruiken als 11 punten. Bovendien mag je dit wisselen tijdens een spelronde, waardoor de kaart bijvoorbeeld eerst 11 punten waard is, maar je deze vervolgens als 1 punt meetelt om onder het maximale aantal van 21 punten te blijven. Het aas is hierdoor een waardevolle kant, die je met een softe hand kunt gebruiken. De kleur van de kaarten doet er binnen de blackjack spelregels niet toe, aangezien het puur gaat om het aantal punten dat een kaart waard is. Je hebt daarom dan ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren met elkaar te combineren naar gelang je dat goed uit komt.

Verloop van het blackjack spel

Het blackjack spel start met het verdelen van de kaarten, aan de dealer en aan de speler. Dit gebeurt nadat je de inzet hebt geplaatst, aangezien het op die manier duidelijk is om welk bedrag je wilt gaan spelen. Je krijgt als speler 2 kaarten, waarmee je in ieder geval nooit meer dan 21 punten kunt verzamelen. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen op welke manier je daarmee wilt gaan spelen. De kaarten worden gewoon open gedeeld, aangezien de dealer zich aan regels dient te houden met betrekking tot het trekken van extra kaarten. Bovendien zorgen de blackjack spelregels ervoor dat je het opneemt tegen de dealer en niet tegen de andere spelers aan tafel. De dealer krijgt ook twee kaarten, maar hiervan komt er maar een open te liggen. Je dient op basis daarvan in te schatten of je meer kaarten nodig hebt om te winnen, of dat je wilt ‘passen’.

Dubbelen

Het dubbelen biedt je de mogelijkheid om nog een extra kaart te trekken en vervolgens te stoppen met spelen. Je krijgt dan de dubbele winst, indien je er in slaagt om de dealer te verslaan. Het dubbelen is vooral een goed idee wanneer je bijvoorbeeld een 8 en een 3 hebt liggen (samen 11) en de dealer maar 6 punten heeft. De dealer heeft dan een redelijk grote kans om ‘kapot’ te gaan, terwijl jij een grote kans op 21 punten hebt (je hebt alleen maar een 10 nodig, die 4x voorkomt binnen de 2 tot en met het aas).

Splitsen

Aan de andere kant kun je er op basis van je kaarten ook voor kiezen om te splitsen. Je kiest er dan voor om de twee kaarten die je hebt uit elkaar te schuiven en op twee fronten verder te spelen. Houd er rekening mee dat dit alleen mag wanneer je twee kaarten van een gelijke waarde hebt. Dit is onder andere interessant wanneer je twee azen hebt, aangezien je op die manier twee goede uitgangsposities hebt om 21 punten te bereiken. Aan de andere kant kan het ook slim zijn om twee achten te splitsen, aangezien je anders uitkomt op het vervelende aantal van 16 punten.

Verzekeren

Het is tenslotte mogelijk om je binnen de blackjack spelregels te ‘verzekeren’. Dit kun je doen wanneer de dealer een aas heeft als open kaart. De kans op een blackjack is dan redelijk groot. Uit statistische berekeningen blijkt echter dat de kans op winst in het geval van verzekeren altijd kleiner is dan de kans op winst wanneer je er niet voor kiest om te verzekeren. Het is wat dat betreft verstandig om je in ieder geval nooit te verzekeren, maar het risico gewoon te lopen. Wat de regel binnen de blackjack spelregels doet is zelfs de experts onduidelijk.