Blackjack strategieën

Bent u op zoek naar geschikte strategieën voor blackjack? Het is een relatief eenvoudig tafelspel, waarbij u iedere ronde opnieuw in kunt zetten. Het is in ieder geval verstandig om gebruik te maken van een blackjack strategie kaart. Deze kaart geeft op basis van uw kaarten en de kaart van de dealer die u kunt zien aan wat op dat moment de beste zet is. Daarnaast kunt u gebruik maken van een aantal strategieën voor blackjack, die ook wel inzetsystemen worden genoemd.

Paroli strategie

De Paroli strategie voor blackjack is relatief eenvoudig toe te passen. Het is verstandig om de inzet die u doet iedere ronde te verhogen, wanneer u wint. Op het moment dat u verliest, doet u het tegenovergestelde, door de inzet steeds wat te verlagen. Doe dit altijd met dezelfde stappen, totdat u eventueel weer bij uw begininzet uitkomt. Deze strategie voor blackjack zorgt ervoor dat u optimaal kunt profiteren van de winsten die u maakt, zeker wanneer u er enkele achterelkaar weet te boeken.

Labouchere strategie

De Labouchere strategie voor blackjack vraagt om een iets meer rekenkundige manier van werken. Bepaal allereerst hoeveel u graag wilt verdienen met het spelen van blackjack. Wilt u bijvoorbeeld een winst van € 15 maken? Schrijf dan een rij getallen op die optelt tot dit bedrag. Het mag elke willekeurige rij met getallen zijn, zoals 1-3-2-2-4-2-1. U telt de buitenste twee getallen bij elkaar op om uw inzet te bepalen. Indien u winst streept u de beide getallen weg. Verliest u die ronde? Schrijf de som van de beide getallen dan achter de rij met getallen op. Probeer de reeks getallen weg te werken. Net als andere blackjack strategieën zorgt dit ervoor dat u op een rationele manier in kunt zetten.

1-3-2-6 strategie

Ook de 1-3-2-6 strategie voor blackjack werkt op basis van een aantal getallen. Dit keer begint u met een inzet van 1 eenheid. Wint u? Dan gaat u verder naar de inzet van 3 eenheden, om vervolgens naar 2 eenheden en uiteindelijk 6 eenheden over te stappen. Verliest u binnen deze 4 beurten een keer? Dan gaat u altijd weer terug naar de eerste inzet van 1 eenheid. Deze strategie voor blackjack zorgt ervoor dat u de inzetten op een slimme manier kunt verdelen.

Martingale strategie

De Martingale strategie is een van de meest bekende strategieën voor blackjack, al kunt u deze ook toepassen tijdens het spelen van roulette, bijvoorbeeld wanneer u op een enkelvoudige kansen speelt. U kiest een inzet om mee te starten (bijvoorbeeld €1). Indien u wint blijft u met deze inzet spelen, maar wanneer u verliest verdubbelt u de inzet. Op die manier helpt deze strategie voor blackjack u de verliezen in de volgende beurt(en) terug te winnen, om vervolgens weer terug te keren naar uw begininzet.